Home

WG Emotionele ontwikkeling

Menu

Verstandelijkbeperkt.nl

Dè site over verstandelijke beperking van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking      

 

Werkgroep emotionele ontwikkeling

Binnen deze werkgroep houden we ons bezig met het verzamelen/beheren van kennis en het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen die met de emotionele ontwikkeling te maken hebben. Het doel is een kwaliteitsverbetering. Er valt namelijk nog veel werk te verzetten. 

Project binnen deze werkgroep:

-Handboek emotionele ontwikkeling

Expertisecentrum Verstandelijke Beperking heeft het initiatief genomen om een handboek tot stand te brengen over emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking. De redactie van dit boek-in-wording heeft zich als doel gesteld om het onderwerp emotionele ontwikkeling duidelijk uiteen te zetten. Daarbij wordt getracht om tot een plaatsbepaling te komen van dit belangrijke onderwerp. Ook zal de relatie tot thama's als gehechtheid, ASS en ontwikkelingsstoornissen uitvoerig behandeld worden in dit boek. Deze samenwerking zal tot stand komen in samenwerking met verschillende andere organisaties, waaronder LNEO (Landelijk Netwerk Emotionele Ontwikkling).

Projectleider van deze werkgroep: 

Dennis Ros (orthopedagoog expertisecentrum)'Ik ben in 2013 afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mijn stage binnen de Jeugd GGZ zette zich na mijn studie om in een functie als Orthopedagoog. Deze functie heb ik een half jaar lang met veel passie en plezier vervuld. Tijdens deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan omtrent psychodiagnostisch onderzoek en verschillende ontwikkelingsstoornissen zoals bijvoorbeeld Autisme en ADHD. Gedurende mijn werk binnen de Jeugd GGZ groeide mijn interesse voor mensen met een verstandelijke beperking enorm. Ik wilde meer over verstandelijk beperktheid en de bijkomende uitdagingen weten. Daarom heb ik mij aangesloten bij de werkgroep "Emotionele Ontwikkeling" van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking. Ik ga mij voor de volle 100% inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de kennisbasis rondom emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking. Hopelijk komt er op deze manier meer aandacht voor een onderwerp dat deze aandacht ook zeker verdient!'