Verstandelijkbeperkt.nl
Dè site over verstandelijke beperking van het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking      

LNEO Ontmoet: Kijk in de spiegel! Het dier als wegwijzer.

Vooraankondiging en inschrijving LNEO Ontmoet

Het Landelijk Netwerk Emotionele Ontwikkeling (LNEO) nodigt u uit voor de themamiddag Kijk in de spiegel! Het dier als wegwijzer. In zorg en onderwijs voor mensen met een beperking is er een toename aan dier-ondersteunende interventiesDe relatie mens-dier is een bijzondere. Er is veel aandacht voor onderzoek en theorievorming over de relatie mens-dier en toepassingsvormen van dier-ondersteunde interventies. Het concept emotionele ontwikkeling (van de mens) speelt hierbij een belangrijke rol. Bij LNEO Ontmoet gaan we in op dit thema, zowel op theoretisch vlak, alsook praktisch, in workshops.  

Wanneer  

Dinsdag 28 november 2017 van 12.30-17.00 uur.   

Waar  

Cuneraweg 12, Rhenen. Locatie van Zideris. 


Voor wie 

LNEO Ontmoet is voor begeleiders, gedragsdeskundigen, therapeuten en onderzoekers, die belangstelling hebben voor het onderwerp emotionele ontwikkeling bij mensen met een (verstandelijke) beperking en die kennis willen uitwisselen. De bijeenkomst is een studiemiddag voor maximaal 80 deelnemers. 

Programma  

12.30 uur Inloop en ontvangst  

13.00 uur Opening (dagvoorzitter) en plenaire presentatie door prof. dr. Marie-José Enders, (bijzondere leerstoel Antrozoologie, Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Heerlen)  

14.15 uur 1e ronde workshops   

15.15 uur Pauze  

15.45 uur 2e ronde workshops   

16.45 uur Plenaire afsluiting van de middag 

Workshops 

Er worden 5 workshops aangeboden, waaronder twee waar dieren ook live een rol spelen (therapiepaard en therapiehonden). Bij de indeling van de workshops wordt gekeken naar uw voorkeur in combinatie met logistieke haalbaarheid. Iedereen kan één van de live-workshops volgen. Na inschrijving krijgt u voor 1 oktober een mail met een keuzeformulier voor deze workshops waar u uw voorkeuren kunt aangeven. 

Kosten 

De kosten voor het bijwonen van LNEO Ontmoet zijn € 50 per persoon.  

Aanmelden 

Aanmelding U krijgt na verzenden van het opgaveformulier binnen 3 werkdagen een mail met een factuur. Uw inschrijving is pas definitief als de betaling van de deelnemersbijdrage is ontvangen. Voor 1 oktober krijgt u een mail om uw voorkeur voor de workshops door te geven.  


Meer over  LNEO